Flere små- og mellemstore virksomheder står selv for deres regnskaber

Før i tiden var internt bogholderi primært forbeholdt de helt store virksomheder med ansatte regnskabsmedarbejdere. I dag er der flere og flere små- og mellemstore virksomheder, der har mulighed for-, samt kan se ideen med, selv at stå for regnskabet. Økonomistyringssystemet e-conomic er en af de mange muligheder, selvstændige har for selv at holde styr på bilag, styre budgettet, sende tilbud og holde styr på indtægter samt udgifter, så man hurtigt kan lave forarbejdet til årsregnskab, moms og skat.

 

Virksomhederne profitmaksimerer

Under finanskrisen var der mange virksomheder, der kæmpede for at overleve og især de helt små og mellemstore virksomheder, havde meget hårde tider. Nedgangstiderne betød, at virksomhederne måtte kigge i alle afkroge af virksomheden for at finde områder, hvorpå der kunne spares på omkostningerne. Virksomhederne var mange steder nødt til at fyre folk eller stoppe med at betale for ydelser, der ikke hørte til deres kerneopgave. I denne forbindelse blev revisorer og regnskabsmedarbejdere ofte skåret væk, med ønsket om at spare penge og i sidste ende overleve på et meget trængt marked med nulvækst.

Der blev optimeret på alle tænkelige måder i virksomhederne, for fortsat at kunne profitmaksimere. Mange selvstændige måtte i denne forbindelse, sætte sig ind i fx hvordan man udarbejder regnskaber, eller hvordan man laver så meget af regnskabet som muligt. Virksomhederne begyndte i højere og højere grad at benytte billige økonomistyringssystemer online, som kunne hjælpe til med at lave regnskab, samt hjælpe til med at holde styr på kreditorer og bogføring, fakturering samt opstart af regnskab. Systemerne er i dag blevet så gode, at mange selvstændige helt kan spare deres revisor væk eller blot betale en meget lille del hertil og selv stå for alt forarbejdet, som de før betalte en formue for at få lavet ellers. Et af de førende økonomistyringsværktøjer er e-conomic, som mange virksomheder vælger som deres primære værktøj. Dette skyldes, at systemet er nemt og enkelt, samt er kompatibelt med de fleste andre programmer. Digitalt bogholderi må siges at være kommet for at blive, og selvom finanskrisen er overstået, så er virksomhederne fortsat interesseret i at profitmaksimere og bibeholde deres billige regnskabsløsninger.

 

 

Det er blevet nemmere for virksomhederne at få adgang til gode og fleksible økonomiløsninger

 

Digitaliseringen har gjort mange ting nemmere og mere fleksible. Dette gælder også økonomistyringssystemer. Der er kommet flere nemme og gode løsninger som fx e-conomic, der kan hjælpe med til at holde styr på virksomhedens simple bogholderi. Systemerne giver mulighed for at holde styr på alt lige fra fakturering til udarbejdelse af diverse regnskaber. Der er tale om forsimplede løsninger, der gør det muligt for folk, der ikke er regnskabsuddannet at stå for sine egne regnskaber m.m.

Den øgede efterspørgsel under finanskrisen efter simple økonomistyringssystemer har åbnet op for et helt nyt marked og dermed et øget udbud af aktører. Dette har igen medført en stigende konkurrence blandt aktørerne, som alt andet lige kommer virksomhederne til gode. Det betyder nemlig, at aktørerne af økonomistyringssystemer kæmper om kunder, og dermed kæmper om at tilbyde de bedste og billigste løsninger. Dermed får virksomhederne mulighed for at vælge simple løsninger til fordelagtige lave priser. E-conomic er bare en af de aktører der med sine mange år på markedet, ved hvad kunderne efterspørger, og kan imødekomme dette gennem gennemtestede løsninger, der i dag bruges af rigtig mange virksomheder.

For at finde den bedste løsning kan virksomhederne i dag gå online og finde anmeldelser af de forskellige systemer samt søge information om hvad de forskellige tilbyder. Virksomhederne får hermed et informeret grundlag for at vælge den rette løsning for dem, alt efter hvad behovet er.