Derfor skal du købe brugte computere

Der er mange gode grunde til at droppe ideen om at give en stor sum penge for en splinterny computer og i stedet forsøge dig med at investere i brugte computere. Hovedårsagen er blandt andet, at det på den lange bane er langt mere bæredygtigt, end hvis du går ud og investerer i en ny computer. Det er nemlig sådan, at elektronik ret beset er én af de største klimasyndere. Det er det både under produktionsfasen, men i ligeså høj grad i det øjeblik, du skiller dig af med din elektronik. Vil du gerne skåne klimaet og forsøge at tænke mere bæredygtigt ind i din hverdag, så bør du altså overveje at købe en brugt fremfor en helt ny computer. Læs med nedenfor.

Sådan skåner du miljøet med brugte computere

Bæredygtighed er i den grad kommet på tegnebrættet i det danske samfund. Derfor bliver vi også på daglig basis opfordret til at leve mere bæredygtigt. Det kan umiddelbart lyde mere kompliceret, end det rent faktisk er. Det drejer sig bare om helt basale ting, der kan ændres løbende. Det handler for eksempel om at revidere de måder, du lever dit liv på nuværende tidspunkter. Tænker du bæredygtigt ind i din hverdag, kan du hurtigt få øje på de vaner, der kan ændres med tanke på at leve mere grønt.

Faktisk handler det langt henad vejen bare om tilvænning og et øget fokus på, hvad du kan gøre for at efterleve en mere bæredygtig livsstil. For eksempel kan du starte med at droppe ideen om at købe nyt elektronik, hver gang noget går i stykker. For det sker selvsagt indimellem, at produkter som elektronik går i stykker efter eks antal år. Det kan også bare være, at du ved et uheld kommer til at spilde vand ned i den elskede computer.

I det tilfælde er der højest sandsynligt ikke så meget at gøre, hvis batteriet for eksempel brænder sammen. Du ved nemlig med dig selv, at du under ingen omstændigheder kan leve uden en computer. Står du i den situation lige nu, så står du måske også med valget om, hvorvidt du skal vælg det ene eller det andet. Og her bør du i den grad overveje brugte computere, som faktisk kan købes i ganske fine stande, fordi de er blevet optimerede hos et firma.

Få en nyudviklet, brugt computer 

Mulighederne ligger lige foran fødderne af dig. Du har nemlig mulighed for at købe en brugt, men helt nyudviklet computer til langt færre penge, end hvis du vælger at købe en ny. Det er klart en bonus. Både fordi, du her får en ganske fin computer, der kan holde i mange år – og så sparer du penge. Men det er også en bonus, fordi du med god samvittighed kan sige, at du har truffet et bæredygtigt valg. Det kan nemlig i den ombæring være begyndelsen på at leve mere bæredygtigt. I dag er det nemlig sådan, at der er et stort overforbrug af elektronik. Og det belaster vores miljø. Køb derfor en brugt computer og vær med til at skåne klimaet.