Er dit internet langsomt? Dette kan det skyldes

Mange oplever, at de har et dårligt og ustabilt internet. Vi er vant til, at det hele går så hurtigt, når vi er online, så det kan være svært at have tålmodigheden med sig – og det bør heller ikke være noget, vi er nødt til! Men hvorfor er dit internet langsomt? Læs med her, og bliv lidt klogere på det hele.

Du har prøvet at ringe

Du har måske allerede prøvet at ringe til dine internetudbydere blot for at få et svar om, at dit internet burde fungere gnidningsfrit. Det kan være frustrerende, fordi man ved med sig selv, at der er en dårlig forbindelse.

Her er udfordringen: Dine internetudbydere vil aldrig acceptere, at de giver dig en dårlig forbindelse, det lyder jo ikke godt for deres omtale. Derfor kan det være svært at få dem til at gøre noget ved det. Så kan det være en god idé at skifte til nogle andre gode internetudbydere, hvor forbindelsen er god.

Dårlige internetudbydere er den mest sandsynlige fejlkilde til et dårligt internet. Så hvis du ønsker dig et godt internet med god forbindelse, så kan det være rigtig fint at starte med at undersøge, hvad dine internetudbydere faktisk byder dig.

Det kan være routeren, der er problemet

Det er heller ikke helt sikkert, at problemet ligger hos din internetudbyder. Det kan være, du har en trådløs router derhjemme? I dag er vi mere og mere vant til, at vores ting er trådløse – og det kan også gælde for routeren!

Det kan ske, at du deler internet med dine naboer, I ender på samme frekvens, og det er derfor, du ikke kan få ordentlig forbindelse i hjemmet. Din nabos router kan bebyrde signalet, der kommer fra din router – det kan faktisk betyde, at I begge to får dårlig forbindelse! Det kan være, du skal investere i en trådløs router?

Det kan være computeren, der er problemet

Har du overvejet, om det kan være din computer, der er kilden til problemet? Hvis din computer er langsom, uanset hvad du laver på den, så kan det skyldes, at du trænger til en ny computer. Måske du faktisk næsten kun bruger din computer til at gå online, og så er det ikke så mærkeligt, hvis du ikke har fået lokaliseret problemet ordentligt.

Vores tålmodighed slipper op online

I takt med at internettet mere og mere bliver en del af vores hverdag, begynder vi også at vænne os til, at det hele skal gå så hurtigt. Det er som om, man har en dårligere tålmodighed, når det gælder elektronik – og måske endda særligt, hvis man er online.

Vi er vant til, at man kan finde en opskrift på 2 sekunder, loade en video på 0.1 sekund osv., så vi bliver utålmodige, når vi pludselig skal vente. Forhåbentlig er du blevet opmærksom på nogle fejlkilder, der skal skyldes, at lige netop dit internet er langsomt. Så er det bare med at komme i gang med at fikse!