Åh nej, nu gik min Iphone i stykker igen!

Det er en historie man støder på næsten hver dag.

Vi møder nære venner og familiemedlemmer, der med nedtrykte miner holder deres dyrebare mobiler frem med rystende hænder, som var det en såret kriger faldet i kamp.

Vi ser de mange utallige historier der dukker op på Facebook feed, alle med samme triste beskrivelse og det samme brændende spørgsmål:

”Jeg tabte min mobil og nu er skærmen revnet. Hvor kan jeg få min Iphone repareret?”

Iphone reparation behøver ikke være dyrt, eller tage 1 måned!


Hvis man sendte en person ud ”i felten” på en travl gågade, eksempelvis midt i Vejle på en almen torsdag, og væbnede denne person med en smule tålmodighed, en varm kop kaffe og et clipboard, ville han med garanti kunne tælle dusinvis af danskere, der går rundt med en Iphone, hvor skærmen er ødelagt.

Det er nærmest en ødelagt-Iphone epidemi: Et problem der er så hyppigt, at det næsten efterhånden er blevet en joke.

Men hvorfor går så mange rundt med en Iphone, der kun overlever takket være viljestyrke og gaffatape, når man bare kan få mobilen repareret?

Studier har påvist at de fleste ikke får deres mobiler fikset, grundet manglende ressourcer – både indenfor det monetære, men i særdeleshed også grundet manglende tid.

Nogle gange er lille og lokalt at foretrække

Vi er et meget mobilafhængigt land.

Hele norden er i det hele taget efterhånden blevet så digitale, at der kan være vanskeligt at skulle undvære den vante mobil i det antal uger, som Apple til tider kan tage om at fikse selv simple problemer.

Desuden er Apple produkter en luksusvare, og det kan man mærke når disse luksusvarer skal repareres, efter de er gået i stykker uden for garantiens rækkevidde.

Det er dog muligt at få sin mobil fikset, hvis man er villigt til at satse på nogle lidt mindre globale tech-giganter – ja faktisk, er det nærmere hyggelige firmaer der kan præcis det samme som den ”ægte” Apple reparatør, men til en langt billigere pris, og mobilen kan du have tilbage i hånden hvor den høre til, efter helt ned til 1 times tid.

Du kan stifte bekendtskab med en af disse reparatører her.

Så egentlig er der ingen grund til at den metaforiske tæller i Vejle ser så mange skadede Iphones, når lokale butikker kan klare alt lige fra en knust skærm til udskiftning af knapper, mikrofon og højtalere på enhver tænkelig Apple-mobil.