Bilferie i USA – frihed og fleksibilitet

Der er intet så lækkert som at mærke den totale frihed, når man cruiser gennem USA i en bekvemmelig og lækker lejebil. Det kan alle forestille sig. Er du i gang med at planlægge drømmerejsen til USA næste år? Måske har I planer om et ægte roadtrip gennem flere forskellige stater, eller måske skal I besøge venner og familie til en særlig begivenhed. Lige meget hvad er én ting helt sikker: man skal ha’ en bil for at komme rundt i USA. Med store afstande og mangelfuld offentlig transport er der kun én mulighed, når du skal rundt i landet: lej en bil hjemmefra. Det sparer dig for besvær og uventede overraskelser, når du først er landet på drømmedestinationen.


Hvordan lejer man en bil i USA?

Det er vigtigt at starte med at afdække dine og familiens behov. Hvilken type bil har I brug for, og hvad er jeres budget? Der er stor forskel på, om man skal køre lange strækninger eller i højere grad skal bruge bilen til korte distancer. Hos autoprio.dk kan du sammenligne priser på billeje i hele verden, også i USA. Det giver dig en mulighed for både at sammenligne og spare penge. Det kan være en god ide at bestille så tidligt som muligt for at få en god pris, gerne 2-4 måneder før din rejse. Hvis du er i god tid, kan en søgning på autoprio sikre dig fordelagtige priser på alle biltyper, herunder luksusbiler, minibusser, cabriolet, mini vans, Jeep, SUV’er, 7-9 sæder, varevogne og langvarig biludlejning.

Vil du springe søgningen over kan du finde mere information på autoprio.dk her.

Hvad skal man være særligt opmærksom på?

Fordelen ved at leje hjemmefra via en dansk hjemmeside er, at du kender alle retningslinjerne, og du slipper for ubehagelige gebyrer. Den pris, som du får oplyst, inkluderer fri antal kilometer/miles, ubegrænset kørselsafstand, alle lovpligtige forsikringer, vejservice, skatter og afgifter. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du gerne vil aflevere lejebilen et andet sted, end du hentede den, vil der forekomme et ekstra gebyr. Størrelsen på dette gebyr afhænger af afstanden mellem pick-up og drop-off. Hvis du ønsker ekstraudstyr, som f.eks. barnesæde, GPS eller bagageboks, koster det også ekstra, alt efter udstyrets størrelse. De fleste biludlejningsfirmaer har desuden en nedre aldersgrænse på 21 år. Der kan dog være et ekstra gebyr, hvis den primære chauffør er under 25 eller over 75 år pga. forsikringen, men det vil du få oplyst ved bestilling. 

Tre gode råd, inden du pakker tasken

Vær først og fremmest sikker på, at du har lejet den bil, der passer til dit behov. For det andet, tjek en ekstra gang, at afhentnings- og afleveringssted passer med din flydestination. Især i de store lufthavne i USA kan der være flere afhentningssteder for lejebiler, og det kan skabe forvirring, når man lige er landet med jetlag og bagagevogne. Og sidst men ikke mindst: læn dig tilbage og nyd, at du har booket bilen hjemmefra uden at skulle bekymre dig. Kort sagt: glæd dig til ferie, frihed og fleksibilitet.