Er din iPhone gået i stykker?

Det er en super træls situation at stå i, men ikke desto mindre en situation, som rigtig mange på et eller andet tidspunkt har eller vil stå i. Heldigvis koster det ikke længere en formue at få repareret sin telefon, hvis man fx har smadret skærmen på sin iPhone. Der findes i de fleste storbyer såsom Århus reparatører af iPhone, eksempelvis Ekspertfix.dk, som har specialiseret sig i at reparerer smartphones.

Er du derimod en af dem, som gerne vil gøre tingene selv, så kan du kigge med herunder, hvor du kan finde nogle gode råd, tips og tricks til hvordan du kan komme igang med at reparerer din egen smartphone, hvis uheldet skulle være ude. Vil dog også lige skynde mig at sige, at hvis du ikke har nogen som helst erfaring med at rode med elektronik, så er det nok ikke det bedste sted at starte, da sværhedsgraden er en tand højere end de fleste andre reparationer, som fx et playstation stik, eller at skifte GPU i din computer.
Det kræver også de rigtige værktøjer, så vær klar på at det i første omgang nok vil koste det samme, hvis ikke mere, som hvis du sender din mobil til reparation ved en professionel. Men når du så først har værktøjerne, så er du også klar til hvis du nu skulle stå i samme situation igen. Og derudover så virker disse værktøjer jo også til en masse anden elektronik, så det er slet ikke nogen dum ting at have liggende.

 

Find oplysninger, guides mm.

Inden du overhovedet går i gang med at skille noget som helst ad, så bør du først og fremmest finde en guide eller to og studere dem. Her kan det være en god idé at finde en video-guide, som heldigvis ikke er svære at finde nu til dags. Tag fx og søg efter dit problem på youtube, ifixit eller google og se hvad der kommer frem. Når du har kigget guiden igennem et par gange, så er du klar til at komme videre.

 

Sørg for en god arbejdsstation

Når nu du skal igang med at skille tingene ad, så er det uhyre vigtigt, at du ikke kommer til at smide noget væk. Derfor er det en meget god idé at sidde ved et bord, hvor der ikke ligger tusind af andre ting og roder. Sørg for at have nogle steder, hvor du sikkert kan ligge de forskellige små skruer mm, så de ikke bliver væk. Hav også gerne en beholder til hver forskellige slags skruer, så du ved hvad der går hvor, og ikke kommer til at blande det hele sammen. Inden du får fingrene i elektronikken, så er også vigtigt at sørge for at du er fri for statisk elektricitet. Det bliver du ved at “aflade” dig selv. Det kan du fx gøre ved at røre ved et bord- eller stolben af stål. Statisk elektricitet kan brænde hele logicboarden af i din telefon, og det er det sidste du vil.

 

Test telefonen, før du samler den

Inden du skruer det hele sammen igen, så er det en god idé at teste og se om det hele virker som det skal. Virker touchscreen, højtaler, mikrofon, kamera, knapper, volumeknapper, oplader stik, jack stik, og hvad der ellers er af dimsedutter på din telefon.