Dit mobilabonnement i udlandet kan gøre en stor forskel

Vi danskere elsker at rejse. Vi skal ud og opleve verden. Verden er blevet mindre og mindre og mere tilgængelig. I dag er der ikke det sted vi ikke kan nå på under et døgn og med de nye super jumbojet er der både komfort og færre skift. I takt med vi rejser mere har vi også fået en tilbøjelighed til at dele alle vores rejseoplevelser med vores venner, vores familie og vores følgere på de sociale medier i real-time, men det sætter store krav til hvilket mobilabonnement man har i udlandet.

Pas på de nye EU-roaming regler – de kan snyde

 EU har indført nye roaming regler, som betyder at alle i EU skal/kan snakke til deres indenlands takst og det samme gør sig gældende i forhold til data. Årsagen er simpel, før loven blev vedtaget var der utallige eksempler på horrible roaming afgifter og folk som kom af med titusindvis af kroner efter en ferie syd på , på grund af data. En MB kunne koste op imod flere kroner. Holdt op imod at en gennemsnitlig tung hjemmeside indeholder op imod 5 MB data, så bliver det hurtigt en meget dyr affære, og med en 4G forbindelse lægger man ikke mærke til det, og endnu værre er det alle de data, som kører på data i baggrunden. Faktisk var Danmark et af de lande hvor det var billigst at roame. Så for at hjælpe forbrugerne har EU påbudt teleselskaberne kun at opkræve indenlandsk takst.

Et eksempel på indenlands takst indenfor EU

Hvis du er på forretningsrejse i Spanien og skal ringe hjem vil det koste indenlands takst fra Danmark. Det samme gør sig også gældende hvis du bliver ringet op. Her vil den som ringer til dig kun blive opkrævet indenlandsk pris og ydermere hvis du skal ringe efter en taxa i Spanien så vil dette ligeledes blive opkrævet til indenlandsk takst

Falderebet – Det er ikke gratis i hele verden – og ikke ubegrænset i EU

Så det er blevet betydeligt nemmere at roame i EU. Priserne er standardiseret og man skulle tro at hele var fryd og glade dage, men desværre forholder det sig ikke udelukkende sådan. For prisen er kun roaming fri så længe du holder dig indenfor dit abonnements betingelser. Så har du 6 timers fri tale, har du kun 6 timers fri tale i EU. Det betyder at når de er overskredet kan det blive en bekostelig affære. Selvom teleselskabet skal notificere dig når det sker, er det ikke altid man er obs på alle de informationer man får.

Derfor er det en god idé at besøge en hjemmeside som den ovenfor hvor man kan se hvilke muligheder man har for at ringe/sms samt bruge data i de forskellige lande i verden. For selvom EU har nogle fordelagtige betingelser for dig som forbruger, så forholder det sig betydeligt anderledes for resten af verden og her er der kæmpe forskel fra selskab til selskab. Så undersøge hvilke muligheder du har indenfor dit eget selskab, for det er oftest nogle sær abonnementer du skal aktivere for at få den billige pris i udlandet hvis du rejser til et eksotisk rejsemål.

Så står ud overfor at skulle ud og opleve verden, så gør dig selv at undersøge hvilke muligheder dit abonnement har og hvilke du eventuelt kan skifte til for at få en mere fordelagtig pris. For alternativet er du risikerer et kedeligt ferie minde i form af en stor telefonregning.