Pynt på dit CV med et Photoshop kursus

I vores moderne oplysningstid er det blevet lettere end nogensinde at udbygge sit CV med et kursus i Photoshop eller andre smarte tiltag, der kan gennemføres på få dage og giver nye brugbare arbejdsevner, som kan være med til at vække interessen hos fremtidige arbejdsgiver, eller give dig nye muligheder på din nuværende arbejdsplads.

Hvad enten du befinder dig i Sønderjylland eller midten af København, kan kompetencer i Adobe Photoshop være med til at åbne nye døre for dig og din karriere.

Hvad er Photoshop?

Photoshop udkom for første gang i 1990, og er et af de ældste og mest anerkendte billedredigeringsprogrammer på markedet.

Photoshop er dog ikke et gammelt afdanket stykke software, men udvikler sig år for år med nye opdateringer, features og muligheder som fotografer for blot få år siden end ikke turde håbe på kunne blive en realitet.

Photoshop er i dag blevet synonymt med fotoredigering og mediedesign, og anvendes dagligt overalt i verden af grafiske designere, arkitekter, fotografer og hobby-entusiaster der nægter at gå på kompromis med kvaliteten.

Efterhånden som Photoshop voksede med opgaven, er det blevet langt mere end blot et redigeringsprogram, da det i dag kan udføre alt lige fra animation til posterdesign og meget mere – det er et alsidigt og praktisk program, der kan arbejde på alle niveauer, lige fra de større makroer, til de mindste mikroer, hvor hver eneste pixel kan tweakes efter eget ønske.

Hvordan kan et kursus i photoshop hjælpe mig?

Adobe Photoshop anses af de fleste for at være den ”gyldne standard” indenfor editing software, da den er et af de mest professionelle programmer der findes. Er man i stand til at bruge Photoshop, er der ikke mange grænser for hvad man kan skabe med lidt foto-magi og en smule tid.

Det kræver dog den rette træning at kunne anvende Photoshop, og kun de færreste er i stand til at anvende softwarens fulde potentiale uden et kursus eller decideret uddannelse (professionsbachelor indenfor mediedesign eksempelvis) derfor er mange arbejdspladser på udkig efter denne egenskab – det kan være dyrt at hyre en ekstern konsulent til små editing jobs, der ellers kunne klares in-house af en almen medarbejder, der tilfældigvis har et photoshop kursus eller to under bæltet.


Selvom Photoshop er et fantastisk program med uanede mængder potentiale, har det dog også en forholdsvis stejl læringskurve. Det kan være et svært program at tage hul på –  særligt hvis man ikke benytter sig af kurser, men i stedet famler sig frem med online guides og DIY-videoer.

Hvor finder man Photoshop kurser?

Som med alting er det muligt at finde guides til Photoshop online, eller endog låne biblioteksbøger om emnet ganske gratis fra sit lokale bibliotek.

Der er dog visse fordele i at udsøge specielle kurser indenfor Photoshop, udviklet specielt til den seriøse photoshop entusiast, der ønsker at arbejde professionelt og effektivt med Photoshop, og gerne vil kunne mere, end de basale ”tips og tricks” der er tilgængelige gennem gratis online kurser og biblioteks-guides.

For det første er disse kurser baseret på reel undervisning, der tager udgangspunkt i alment kendte læringskoncepter, og giver mulighed for samme med en underviser at søge støtte, uddybelse og få hjælp til alle de små ting, der ofte driller undervejs i læringsforløbet.


Udover dette er et ”rigtigt” kursus i Photoshop mere værd, på basis af CV-potentialet: Det vil for enhver arbejdsgiver se langt mere attraktiv ud at kunne koble et certificeret kursus til sine evner, frem for et notat om at man har ”lært det via Youtube”.

Kurser kan findes i langt de fleste byer, så uanset om du bor i København eller Vamdrup er der rig mulighed for at gribe chancen, og pynte på CV´et.