Er mit domænenavn ledigt?

De fleste danskere ved en smule om det, men langt fra os alle. Mange har prøvet at have en hjemmeside, men hvordan gør man egentlig, når man skal finde sit nye domænenavn? Det forsøger vi at komme med en guide til her. For god ordens skyld skal det siges, at vi har samlet en masse inspiration fra denne hjemmeside: http://domaeneguide.dk/, som har lavet en udførlig guide for hele forløbet, når domænet skal købes og det senere skal lægges på et webhotel. Efter du har læst denne artikel gør du klogt i at besøge hjemmesiden, så du kan få det hele med og læse alt det med småt. Ikke desto mindre kommer vi med de vigtigste punkter her, så du kan danne dig en forståelse før, du går videre.

 

Hvor starter jeg?

Du starter med at tænke godt og længe over det domænenavn, din hjemmeside skal have. Her er det en god idé at have domæneguide.dk åben i en anden fane, så du løbende kan tjekke om dit ønskede domænenavn er optaget. Hvis det er optaget, kan du nemlig ikke købe det – og så skal du igang med at tænke over det hele igen. Tjek derfor dine idéer til domænenavne løbende og lav en liste over dem, du bedst kan lide.

Når du har fundet det bedste navn og samtidig har sikret dig, at det er ledigt, begynder det at blive sjovt. Nu skal du til at vælge et webhotel og der får du igen brug for samme hjemmeside, som vi har nævnt herover eller en anden info side på nettet, der behandler samme emne og sammenligner danske udbydere af webhoteller. Hvis det er første gang, du kaster dig ud i bestilling af webhotel, er det en god idé at alliere dig med en, der ved lidt om det i forvejen. Det er som udgangspunkt ikke en speciel udbyder, der er bedre end end de andre – for det kommer altid an på dine behov. Hvad skal din hjemmeside kunne og hvor mange besøgende regner du med at få? Hvor mange emails skal tilknyttes hjemmesiden og hvor meget kommer indholdet til at fylde? Spørgsmål som disse er vigtige at have med i den samlede vurdering.

Når du har fundet et webhotel, der passer til dine behov og installeret dit CMS, er din hjemmeside reelt set online og du kan gå igang med at finde et design og skabe indhold. Men dette findes der helt andre guides til på nettet og desuden en masse professionelle fagfolk, der kan hjælpe med, hvis det skal være rigtig lækkert. Dette var hvad, vi ville fortælle ift. køb af domænenavn. Nu er det op til dig at komme videre og se hvor langt, du kan nå. God fornøjelse med dit projekt!