Vælg din badmintonketcher med omhu

Skal du bruge en ny badmintonketcher, men ikke helt ved hvad du bør kigge efter, så er du kommet til det rette sted.

Det kan være nok så uoverskueligt at finde ud af, hvilken badmintonketcher der er den rette. Det skyldes, at markedet er kæmpestort og fyldt med ketchere til spillere i alle størrelser og aldre.

For at hjælpe dig med at finde ketcherne der passer til dig, så har vi lavet en guide til valg af badmintonketcher.

Uanset din alder og spillestil, så vælg din badmintonketcher med omhu.

Valg af størrelse

Badmintonketcherne er som udgangspunkt alle sammen i samme størrelse, på nær juniorketcherne. Hvis du bruger junior ketcher, så overvej om du hellere vil vente med at opgradere din ketcher, når du kan passe en voksen ketcher.

Pris

Badmintonketcherne er relativt dyre, taget deres små størrelser i betragtning. Hvis du vil have en ketcher i høj kvalitet, så skal du være parat til at bruge mindst 500 kr.

Gør op med dig selv hvor mange penge, som du vil bruge på din nye ketcher. Husk på at du kan beholde din ketcher i mange år, hvis du køber et produkt af høj kvalitet.

Materiale

De to mest populære materialer at producere badmintonketcher af, det er glasfiber og grafit. Glasfiber er godt til at producere ketcherne med, dog er det en del blødere end grafit. Grafit er stift, hårdt og samtidigt utroligt let.

Glasfiber er til gengæld meget billigere end grafit. Du vil typisk finde badmintonketcherne produceret enten af 100 procent grafit eller en kombination af grafit og glasfiber.

Vægtbalance og vægtfordeling

Find en badmintonketcher, som har en vægtbalance, der matcher din spillestil. Vægtfordelingen af ketcherne gør en stor forskel og bør derfor vælges med omhu.

Hovedtung vægtfordeling

Badmintonketcherne med hovedtung vægtfordeling er de mest udbredte.

Det er især populært i single, da man kan angribe med meget kraft i slaget. Du vil få ekstra energi i slagene med denne vægtfordeling. Du vil dog blive begrænset defensivt, da man ikke kan reagere super hurtigt med en hovedtung vægtfordeling.

Hovedlet vægtfordeling

En ketcher med hovedlet vægtfordeling har vægten fordelt længst væk fra hovedet. Ketcherens hoved er her så let som muligt.

Det er svære at få meget fart i bolden med denne vægtfordeling. Til gengæld er vægtfordelingen idéel, hvis du gerne vil spille et defensivt eller hurtigt spil. Hovedlet vægtfordeling er populær blandt double spillere.

Neutral vægtfordeling

Den neutrale vægtfordeling ligger mellem de to andre vægtfordelinger. Den er neutral, som navnet antyder. Du får ekstra kraft i slagene, samtidigt med at du stadig kan bevæge ketcheren hurtigt og spille defensivt.

Denne vægtfordeling er perfekt, hvis du er single spiller og ofte spiller kontra. Du kan også sagtens bruge denne vægtfordeling, hvis du spiller double.

Find det rette skaft

Skaftet på din ketcher er meget vigtigt. Skaftet fungerer som en form for katapult. Det bliver bøjet en smule bagover, når du svinger ketcheren og tilfører derfor fjerbolden ekstra fart.

Der findes som udgangspunkt fire forskellige stivheder til et badminton skaft. Det er meget vigtigt, at du vælger et skaft med den rigtige stivhed, da det vil have stor indflydelses på dit spil.

Fleksibel

Det fleksible skaft er designet til den uerfarne spiller. Hvis du er ny til badminton, så bør du vælge et fleksibelt skaft.

Medium stift

Det medium stive skaft passer godt, hvis du svinger ketcheren hurtigt. Du har dog stadig ikke fuld kontrol her.Badminton ketchers

Stift

Det stive skaft er perfekt til dig, hvis du vil have meget kontrol i dine slag. Du kan også bruge det, hvis du svinger meget hurtigt. Det stive skaft er oftest brugt af erfarne spillere med mange kræfter i hænderne.

Ekstra stift

Det ekstra stive skaft er beregnet til topspillere, som gerne vil have den optimale kontrol over alle slag. Det anbefales kun at du bruger dette skaft, hvis du er meget god til badminton.