LED pærer er gode for miljøet

Hvis du gerne vil have miljøvenlige pærer i dit hjem, bør du vælge LED pærer. LED pærerne bruger meget mindre strøm end almindelige pærer. De er derfor gode for miljøet. I forhold til halogen pærer bruger LED pærer fire til fem gange mindre strøm. I forhold til andre typer af pærer bruger de også mindre strøm. Der er dermed meget strøm at spare ved at skifte til LED pærer.

60_LED_3W_Spot_Light_eq_25W

Det siger næsten sig selv, at det er godt for miljøet at spare strøm. Meget af vores strøm produceres stadig af fossile brændstoffer. Det udleder meget CO2. Hvilket ikke er godt for miljøet. Når man bruger mindre strøm, udleder man derfor mindre CO2. Man kan derfor have god klima-samvittighed, når man bruger LED pærer.

Selv hvis man får sin strøm fra vedvarende energi, giver det mening at spare på den. Der er mange andre ting i huset, der også bruger strøm. Køleskab, komfur, tv og computere. Hvis man skifter alle sine pærer til LED pærer, vil man spare en hel del strøm. Så bliver det pludselig nemmere kun at få sin strøm fra vedvarende energi. På den måde rækker strømmen længere. Det kan for eksempel gøre, at man ikke har brug for lige så mange solceller, eller at ens vindmølle kan levere al ens strøm. Det vil derfor kunne betale sig at skifte til LED pærer.

Man kan vælge at skifte alle sine pærer til LED pærer på en gang. Så er det overstået. LED pærer har en lang levetid. Man behøver derfor ikke at købe pærer igen lige foreløbig. Man kan også skifte sine almindelige pærer ud med LED pærer efterhånden. Det er en billigere løsning, når man gradvist skifter. Det tager dog også længere tid. Det er selvfølgelig op til en selv, hvor længe man vil være om at skifte til LED pærer.