Hvordan finder du det bedste autoværksted til din bil?

I dag kan du hente tilbud for alt på nettet. Selve konceptet hedder RFQ, request for quote. Det findes selvfølgeligt også til bilreparationer. Der opgiver du bare bilens registreringsnummer og hvilken slags reparation du mener bilen har brug for. I løbet af ganske kort tid vil det så vælte ind med tilbud fra alle mulige autoværksteder, fra nær og fjern. Mere eller mindre resten af dit liv. Fordi når du engang har begyndt med det, er det svært at komme ud igen. Nogle RFQ tjenester tager databeskyttelsesloven mindre alvorligt end andre, og gemmer dine oplysninger i lang tid.

Gør dig selv en tjeneste, og gør dig nogle tanker inden du leder efter et autoværksted. Her et par tips:

  • Søg lokalt. Bor du i Horsens, led først efter et bilværksted i omegn af Horsens. Det giver rigtig godt mening. WWW.Kwestergaard.dk fx er et velrenommeret autoværksted i Horsens. Du skal have tillid til dit autoværksted, og det er noget der skal opbygges. Det er nemmere hvis værkstedet er tæt på dig.
  • Tjek kundekontakt på nettet. Alle virksomheder, også autoværksteder har en webside. Tjek om websiden gør det nemt at komme i kontakt, eller ej. Det kaldes for kundepleje. En Facebook side er også et tegn på god kundepleje.
  • Tjek om autoværkstedet har erfaring med mærket af din bil. Det er ikke nødvendigt at de er autoriseret fra fabrikanten. Men det giver mere tryghed når du ved at de ved hvad de har at gøre med.
  • Se på værkstedet, inden du afleverer din bil. De fleste værksteder vil give dig adgang, hvis du spørger. Gør de ikke, så har de måske noget at skjule. Hvad er dit første indtryk? Er der orden eller kaos? Hvordan virker atmosfæren på dig? Virker mekanikerne selvbevidste eller stressede? Hvordan er aldersfordelingen? Det er bedst med en blanding af yngre og ældre mekanikere. De yngre har brug for de ældres erfaring og vejledning. Det giver en god synergi
  • Hvordan er priserne? Et værksted som er meget billigere end konkurrencen er måske ikke så god. Når priserne er højere end de burde være, giver det også anledning til at undre sig. Måske har værkstedet så meget at lave at de kan være kræsne angående kunder.

Lyt til vennerne, tjek de dårlige anmeldelser frem for de gode.

Inden du bestemmer dig for et bestemt værksted, spørg dine venner. De fleste har nok gjort erfaringer med flere end et autoværksted. Anbefalinger fra venner er også mest at stole på. Anbefalinger på nettet kan være skrevet af hvem som helst. Mange virksomheder snyder med online anmeldelser. Det er nemt at snyde, alle kan jo oprette sig som brugere og efterlade anmeldelser. Derfor er det en god strategi, ikke at læse de bedste anmeldelser, men de dårligste. Der kan du være sikker på at virksomheden ikke står bag. Også disse skal tages med et gran salt. Fordi dårlige anmeldelser også kan være skrevet af sure kunder, eller sure konkurrenter.

Men hvad der måske giver det den bedste fornemmelse er, hvordan bilværkstedet reagerer på dårlige anmeldelser. Går de ind på en dialog, er de åben for kritik? Det fortæller mere om et autoværksted end 5 stjerne.